T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / DEVELİ - Ayvazhacı Ortaokulu

Technological Environmental Detectives (T.E.D) etwinning project

YAPAY ZEKA VE WEB ARAÇLARI, ÇOCUKLARA ÇEVRESEL OKURYAZARLIK KAZANDIRMAK İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR.

 

Yaratıcı bir proje ekibi oluşturuldu. Türkiye’nin Kayseri ilinden Şerife DEĞİRMENCİ ve Moldova’dan Lutencu Svetlana Technological Environmental Detectives (T.E.D) isimli projeye imza attı. Proje eTwinning platformu üzerinden yürütülecek olup okulumuz  Sosyal Bilgiler  Branşı Öğretmeni  Şerife DEĞİRMENCİ projede kurucu olarak görev almaktadır. Proje ekibi Türkiye, Azerbaycan, Moldova ve Yunanistan’dan  14 farklı okulla yürütülmektedir. Yapay zeka ve web araçlarını kullanarak çocuklara çevresel okuryazarlık becerisi kazandırmayı amaçlayan  proje Ocak ayında başlayıp Nisan ayında sona erecektir. Proje, çocuklara doğayı anlamaları, çevre sorunlarına duyarlı olmaları ve sürdürülebilir yaşam konularında bilinçlenmeleri için interaktif ve eğlenceli bir platform sunmayı hedefliyor.

Proje ekibi, yapay zeka algoritmalarını kullanarak çocukların yaş gruplarına uygun içerikleri belirleme ve kişiselleştirilmiş eğitim sağlama konusunda çığır açan bir yaklaşım benimsiyor. Web tabanlı araçlar, interaktif oyunlar ve animasyonlar aracılığıyla çocuklara çevresel konularda bilgi verirken eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Proje kurucusu Şerife DEĞİRMENCİ, projeyle ilgili olarak yaptığı  ilk açıklamada, "Çocuklarımıza sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için onlara çevre bilinci kazandırmak kritik öneme sahiptir. Yapay zeka ve web tabanlı araçlarımız, çocuklara çevresel sorumluluklarını anlamaları ve bu konuda bilinçlenmeleri için interaktif bir ortam sunuyor. Bu sayede, geleceğin liderleri, çevre konusunda duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişecekler" dedi.

Yapay zeka ve web teknolojilerini birleştiren bu yenilikçi proje, çocukların çevresel okuryazarlık konusundaki farkındalıklarını artırarak sürdürülebilir bir dünya için temel atıyor.

09-01-202409-01-202409-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.01.2024 - Güncelleme: 09.01.2024 11:02 - Görüntülenme: 79
  Beğen | 18  kişi beğendi